Gedragsregels

Gedragsregels

1. Materiaal

1.1 De Helm

1.1.1 Het dragen van een helm is zowel tijdens de proloog als de etappe verplicht.

1.1.2 Deelnemers die zonder helm aan de start verschijnen mogen niet deelnemen. Deelnemers die gedurende de proloog of de etappe hun helm afzetten worden uit de wedstrijd gehaald en gediskwalificeerd.

1.2 De Fiets

1.2.1 Zowel de proloog als de etappe dient te worden verreden op een reguliere racefiets. Dit zijn fietsen waar wegwedstrijden op verreden worden; tijdritfietsen zijn dus niet toegestaan.

1.2.2 Het gebruik van bidonhouders, bidons, snelheidsmeters en/of hartslagmeters is toegestaan

1.2.3 Objecten/hulpmiddelen die ofwel (aerodynamisch) voordeel opleveren ofwel andere deelnemers in gevaar brengen zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld tijdritstuur of klerenhanger).

2. Aansprakelijkheid en gedrag

2.1 Aansprakelijkheid organisatoren

2.1.1 De organisatoren dragen geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen of schade die, om welke reden dan ook, voor, tijdens of na de wedstrijd veroorzaakt worden.

2.1.2 Tijdens de wedstrijd is er EHBO aanwezig om eventuele lichamelijke schade, voor zover mogelijk, te verzorgen.

2.2 Gedrag

2.2.1 Acties die, voor, tijdens of na de proloog en/of de race, andere deelnemers in gevaar brengen zijn niet toegestaan en leiden tot diskwalificatie.

2.2.2 Het is de intentie van de organisatoren er tijdens de proloog en de etappe een sportief spektakel van te maken en de rest van de dag in een ongedwongen en gezellige sfeer door te brengen. Deelnemers dienen hieraan bij te dragen.

3. Deelnemers

3.1 Alleen personen die momenteel actief zijn als atleet of personen die in het verleden actief zijn geweest als atleet worden toegelaten aan de Ronde van Winsum. Onder oud atleten verstaan wij personen die voornamelijk in de atletiek wereld worden herkend als oud atleet. Bij enige twijfel of het gaat om een atleet of een fietser zal het bestuur overleggen of deelname gewenst is. Is dit niet gewenst dan zal deelname aan de Ronde van Winsum ontzegd worden.